Bewust-zwanger-zijn

Deze cursus ondersteunt jou in de ultieme ervaring van je eigen zwangerschap. Het doel van deze cursus is bewustwording van je eigen lichaam en geest die van zowel jezelf als van je kindje. Door bewust stil te staan en te gaan voelen leer je in ontspanning verbinding te maken met wat binnenin jou speelt tijdens je zwangerschap.

 Tijdens iedere cursusavond starten we de avond met een fijne flow yoga practice om vanuit beweging meer in het lijf te zakken. Na de yoga gaan we door met een geleide meditatie om bewust contact te maken met jezelf en je kindje. Naast de yoga en meditatie ga je technieken leren om ontspanning te vinden, die de ontwikkeling van je kindje ten goede komt. Ook staan we stil bij het leggen van verbinding met je kindje, want een liefdevolle connectie begint al bij de allereerste celdeling. Hiermee leg je een mooie basis voor mindfull ouderschap en een gedragen start van je kindje tijdens en na de geboorte.Algemene info
Het programma is geschikt voor vrouwen die voor het eerst zwanger zijn, maar ook voor vrouwen die al moeder zijn. Vrouwen kunnen aansluiten bij de cursus tijdens hun zwangerschapsperiode tussen de 16 weken en 32 weken. 

Er zijn in totaal vijf bijeenkomsten, elk met een duur van twee uur. Om de twee weken komt de vaste groep bij elkaar. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers per cursus. Elke bijeenkomst bestaat uit een yoga practice, een geleide meditatie, ontvang je informatie over de holistische kijk op zwangerschap, ontvang je tips en elke les maken we gebruik van verschillende instrumenten (zoals kristallen, inzichtskaarten, energetisch werk). Ook ontvang je een werkboek met daarin aanvullende informatie, oefeningen, meditaties en affirmaties. Bij de start van de cursus krijgt daarnaast iedereen een persoonlijk afgestemde edelsteen. 


Wat gaan we doen tijdens de yoga & meditatie?
Je lichaam verandert in een hoog tempo tijdens de zwangerschap. Je lichamelijke grenzen worden anders, je conditie en kracht veranderen en sommige bewegingen zullen niet meer prettig voelen. Yoga helpt je om je lichaamsbewustzijn te vergroten en daardoor te voelen wat jouw zwangere lichaam op dat moment nodig heeft. Daarbij helpt yoga je bij het soepel en sterk houden van je lichaam zodat je mobiel blijft tijdens je zwangerschap. 
 
Tijdens de cursus starten we iedere les met een fijne yoga practice zodat we vanuit beweging weer contact gaan maken met jezelf. We schudden letterlijk de dag van ons af, de eventuele emoties, gedachten en al het andere wat jou bezig houdt. Ervaring met yoga is niet nodig en iedereen mag bewegen binnen 
haar eigen grenzen. 

Na de yoga gaan we over naar de geleide meditatie. Bewustzijn begint bij aandacht voor wat er binnenin jouw speelt. Leren inchecken bij jezelf en bij je kindje doen we door het volgen van een geleide meditatie. Door met je aandacht bij je lichaam en geest te zijn, oefen je in contact maken met je eigen binnenwereld en leer je ontspannen. Vanuit rust en ontspanning kan je voelen wat belangrijk voor jou is, en leer je navigeren vanuit deze plek. Door de meditatie maak je verbinding tussen je hoofd, hart en bekkengebied. Verbinding maken met deze plekken helpen je bij de groei in jouw moederschap, het contact met je kindje en de verbinding met jouw lichaam en je kindje tijdens en na de bevalling. Ervaring in meditatie is niet nodig, ik neem je gewoon mee op reis, de rest gaat vanzelf. 

Na de yoga practice en geleide meditatie delen we informatie over verschillende onderwerpen die jouw ondersteunen in het proces van bewust- zwanger-zijn. 
Je ontvangt na iedere les oefeningen die je thuis kunt doen en de nodige 
verdieping geven. 

Wat krijg je bij de cursus? 

 • Werkboek met daarin aanvullende informatie en oefeningen die je thuis kunt doen
 • Op jouw afgestemde edelsteen
 • Audio meditaties tijdens je zwangerschap
 • Audio affirmaties tijdens je bevalling
 • Tips over gezonde voeding tijdens je zwangerschap
 • Tips over ondersteunende oliën 

 

Wat doen we niet tijdens de cursus?

✶   Geen uitleg over anatomie en fysiologie van het lichaam tijdens de zwanger 

      en/of ter voorbereiding van de bevalling 

✶   Geen partnerles 

Waarom de cursus 
Bewust-zwanger-zijn bij ZusZen? 

 • Unieke combinatie tussen yoga en meditatie die helemaal gericht is op jou als zwangere vrouw
 • Pure yoga oefeningen die bedoelt is om jouw lichaam te ondersteunen 
 • Meditatie oefeningen die diepgang geeft in jouw beleving
 • Nieuwe energie en inzichten krijgen 
 • Op een spirituele maar nuchtere manier bezig zijn met het wondertje dat in je buik groeit.
 • Een cursus die wordt gegeven door bevlogen, energieke zussen die werken met een enorme passie. 
 • Een cursus die wordt gegeven door de zussen met kennis over lichaam en geest. 
 • Een ontspannen avond voor jezelf en je kindje 

Waarom goeie start voor
 je kindje?

 • Kindje voelt zich welkom, gedragen en veilig door het contact wat je ermee gaat maken. Dit komt de algehele ontwikkeling ten goede. 
 • Hoe het kindje mag groeien in de buik is een blauwdruk voor de rest van zijn leven. 
 • Je voelt beter aan wat je kindje nodig heeft in de buik en hoe het zich voelt. Daardoor ben je in staat om eventueel bij te sturen en te geven wat je kindje op dat moment nodig heeft. Actuele cursusdata & aanvullende info

Locatie YogaYou Stadshagen
19.30- 21.30 uur
3 mei
17 mei 
7 juni
21 juni
5 juli

Totale investering per cursus (5 lessen) is in totaal € 299,-.

Klik hier om je aan te melden.Heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar
[email protected]

Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op.